En este blog se pueden ver las fotos de las actividades, talleres y excursiones que realizamos a lo largo del curso. Además, publicaremos algunas noticias del colegio que os puedan interesar. Esperamos que disfrutéis con ello.

2012-02-01

Txokolatezko krepak


Arrautzak,irina eta azukrea nahasten dugu.


Iñaki txokolatea araitzen ari da.


Iragailu electrikoarekin esne gaina egiten dugu

Sartainean krepak egiten dugu.

Orain krepa dago prest jateko.


Hemen gaude krepa jaten.

Begira zein goxo dago gure krepa.

Ostegunean sukaldaritxako tailerean txokolatezko krepak egingo ditugu.


Hauek dira osagaiak:

250gr txokolate beltza.
100 gr gurin
400gr esne
200gr irin
3 arrautz
50gr azukre
250gr esne gaina

Nola egingo ditugu krepak:

1-Ondo nahastu arrautzak, irina eta azukrea. Gero poliki poliki bota esnea eta utzi ordu erdi reposatzen.
2-Txokolatea raiatu.
3-Urtu gurina poliki poliki sutan.
4-Zartagina bero dagonean goilara batekin hartzen dugu egindako masa eta botatzen dugu zartaginera. Eta zartaginean gutzi gora bera 20 segundu uzten dugu.
5-Urtu txokolatea ( baño maria).
6- Irabagailu elektrikoarekin esne gaina egin.

7-Plater batean jarri krepa eta txokolatez bete eta nahi baduzu gainetik bota esne gaina.